meditation-3814069_640

Miten aloittaa meditoimaan yksinkertaisesti niin että aloittaa sen tekemisen ja ottamalla sen omaan arkeen. Meditaatio on yksinkertaisimmillaan keskittymistä omaan hengitykseen. Tämä yksinkertainen meditaatio harjoitus on helppo laittaa omaan arkeen. Ota rento asento ja keskity omaan sisään ja ulos hengitykseen ja pidä niiden molemmissa päissä pieni tauko. Jos mielesi rupeaa harhailemaan niin keskitä se takaisin hengitykseen ja jatka harjoitusta. Tätä on hyvä tehdä joka ilta 5-10 minuuttia niin silloin harjoituksesta tulee tapa ja opit rentoutumaan paremmin. Seuraava askel on opetella visualisoimaan ja yhdistää se rentoutuneeseen tilaan. Kun opimme visualisoimaan rennossa tilassa voimme tarkastella arkisia asioita sisäisesti ja tehdä omia mielikuvitus matkoja omaan alitajuntaan. Voit käyttää visualisointia ja rentoutunutta tietoisuuden tilaa esimerkiksi jonkun uuden asian läpi käymiseen ennen kuin teet sen oikeasti tai jonkun asian pohtimiseen. Kun visualisointi rupeaa olemaan hallussa voi lisätä harjoitukseen itsesuggestiot ja voimalauseet. Itsesuggestio on suggestion laji, jossa henkilö pyrkii vaikuttamaan mieleensä. Itsesuggestiota käytetään esimerkiksi meditaatiossa tai rentoutus harjoittelussa. Niissä henkilö tietyin menetelmin, esimerkiksi suggestioita tai voimalauseita toistamalla, pyrkii muokkaamaan omaa mielentilaa.

Itsesuggestiota voidaan käyttää myös keskittymisen kohentamiseen. Jotkut osaavat suggestoida itselleen tilan missä kivunsieto kyky paranee. Shaolin munkit käyttävät tätä monesti näytöksissään.

beach beautiful bridge carribean
Photo by Nextvoyage on Pexels.com

Itsesuggestio voi olla apuna myös painon sekä addiktioiden hallinnassa. Sen tarkoitus on ohjata ihmisen mieltä positiiviseen suuntaan.Jolloin hyödyntämällä itsesuggestiota on mahdollista muuttaa omia huonoja tapoja tai tiedostaa sellainen toiminta selkeämmin jolloin sen hallinta paranee ja sitä on helpompi muuttaa.

Suggestio on psykologiassa mikä tahansa yksinkertainen tai monimutkainen kommunikaation muoto, jonka tarkoituksena on saada kohdehenkilö kokemaan asioita tai toimimaan tietyllä tavalla. Se voi olla sanallista tai sitten ei. Se voi pyrkiä saamaan ihmisen toimimaan tahtonsa mukaisesti tai sen vastaisesti. Yleisiä, jokapäiväisiä suggestioita ovat mainokset. Affirmiaatio on toteamus joko positiivinen tai negatiivinen lause

Puhekielessä suggestio sekoitetaan usein suggestiota edistäviin toimiin kuten sosiaalisiin paineisiin tai hypnoosiin. Affirmiaatio on toteamus joko positiivinen tai negatiivinen joka tarpeeksi toistettuna vaikuttaa alitajuntaan ja lopulta omaan mielen toimintaan. Kun otat käyttöösi näitä meditatiivisia työkaluja voit muuttaa omia toimintamalleja paremmaksi. Kuitenkin jos haluat saada parhaan hyödyn tulisi meditaatiota tehdä päivittäin joko aamusta tai illasta jolloin sen teho vahvistuu harjoituksen myötä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s